Bedrijven investeren in toenemende mate in IoT-infrastructuur

Bedrijven investeren in toenemende mate in IoT-infrastructuur

Grote bedrijven reserveren in toenemende mate IT-budget voor investeringen in infrastructuur voor het Internet of Things (IoT). Vooral telecomproviders, de high-tech industrie, de maakindustrie en de bouwsector zetten in op de IoT.

Dit blijkt uit de IoT IT Infrastructure Survey van onderzoeksbureau IDC waarvoor 500 bedrijven uit 15 verticale markten zijn ondervraagd. “Gezien de sterke opkomst van IoT-gebaseerde technologische oplossingen zoeken grootzakelijke IT-kopers leveranciers die IoT-capaciteiten kunnen toevoegen aan de huidige netwerk- en edge IT-infrastructuur”, aldus Sathya Atreyam, onderzoeker bij IDC op het gebied van mobiel en IoT infrastructuur. “Het succes van IoT-initiatieven hangt af van de mate waarin IT-kopers op effectieve wijze voordeel weten te halen uit nieuwe raamwerken voor low power connectiviteit, netwerkvirtualisatie, data analytics op de edge van het netwerk en cloud-gebaseerde platformen.”

Belangrijkste resultaten
Uit het onderzoek blijkt onder andere dat:
•Telecomproviders, de high-tech industrie, de maakindustrie en de bouwsector het meest actief zijn met het implementeren van IoT-oplossingen.
•De vraag toeneemt naar nieuwe netwerkelementen die voldoende aan de behoefte van IoT-verkeer.
•WiFi en Bluetooth low energy (BLE) de IoT-connectiviteitstechnologieën zijn waarvoor grootzakelijke klanten een voorkeur hebben. Deze technologieën worden op de voet gevolgd door long-range, wide-area networks (LoRaWAN) en narrowband IoT (NB-IoT).
•Mogelijkheden voor data analytics, correlaties en patroonherkenning op de plek waar data wordt gecreëerd een doorslaggevende rol speelt in de evaluatie van leveranciers.
•Een significante verschuiving op komst is naar zowel edge server implementaties als een bredere omarming van public cloud-gebaseerde diensten voor IoT.

“Het onderzoek toont aan dat IoT een significante impact zal hebben op de beslissingen en strategieën van eindgebruikers op het gebied van IT-infrastructuur in de drie grote technologische domeinen: networking, software en storage”, aldus Natalya Yezhkova, onderzoeksdirecteur storage bij IDC. “Toenemende budgetten, een bredere omarming van de public cloud en open source oplossingen zijn de belangrijkste verwachte resultaten van IoT-initiatieven.
Rapport
Meer informatie is te vinden in het rapport ‘IoT IT Infrastructure Survey’.
(bron Dutchitchannel)

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *